top of page

Brioșe din albuș cu nucă

Writer's picture: Simona CiorneiSimona Ciornei

Sunt brioșele preferate ale Elenei.

Ingrediente:

  • 3 albușuri

  • 3 linguri miere

  • 3 linguri făină

  • 1 lingurița praf de copt

  • 1 lingură nucă măcinată

  • 2 linguri ulei

  • un praf de sare

  • pudră de vanilie sau extract, după gust

  • 1 gram de sare


Am mixat bine albușurile cu un praf de sare. Când au fost bătute bine, am adăugat treptat mierea și am mixat în continuare. Am adăugat extractul de vanilie, uleiul, făina cernută împreună cu praful de copt și nuca și le-am încorporat ușor, cu o spatulă, în albușuri.



Am pus compoziția în formele de brioșe, nu le-am umplut până sus, pentru că vor crește. Apoi le-am băgat în cuptorul încins bine, la 150 de grade pentru aproximativ 20 minute, până s-au rumenit deasupra.



Mi-au ieșit 9 brioșe.

Rețeta originală o găsiți aici.



216 views

Recent Posts

See All

Comentarios


profil.jpg

Îmi place viața, îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă familia și oamenii care au aceleași pasiuni ca mine. Îmi place să citesc, să simt cărțile, să le miros, să le răsfoiesc. Îmi plac călătoriile și îmi place tot ce ține de mâncare. Începând cu: restaurante, ingrediente, poze, rețete și continuând cu gătitul.

Abonare la noutăți 

Mulțumesc pentru abonare la noutățile Carti Gusturi Călătorii | vacante minunate, retete gustoase, cărți cu impact!

bottom of page