top of page

Cheesecake

Simona

Updated: Dec 1, 2023



Blat:

250 gr biscuiți zdrobiți sau 150 gr biscuiți și 100 gr nucă măcinată

120 gr unt topit

150 gr zahăr


Crema:

5 ouă

100 gr zahăr

800 gr brânză Philadelphia ( se poate pune și mascarpone, jumătate -jumătate)

Vanilie( miezul de la o păstaie)

200 gr smântâna normală


Pentru blat: într-un vas mărișor se mixează bine , aproximativ 5-10 minute toate ingredientele (prima dată biscuiții cu zahărul, apoi se pune untul topit) se amestecă toate cu o spatulă, se așează în tavă, cu ajutorul unei linguri și se dau la cuptorul preîncălzit, 5 minute la 160 grade(să fie 160 de grade pe termometru special de cuptor, așezat în cuptor, nu pe cel de pe afișajul cuptorului). Se scoate apoi blatul și se lasă la răcit 5-10 minute.


Pentru cremă: se bat toate ingredientele cu mixerul într-un bol mai mare de preferat din sticlă. Prima dată brânza cu zahărul, apoi se pune smântâna și apoi ouăle, tot câte unu odată. Se pune un ou, se mixează și tot așa, la final se pune vanilia, apoi se adaugă crema peste blat. Se bate vasul un pic de masa, pentru a ieși bulele. Se dau la cuptor 50 min. Depinde de cuptor, poate 60 min, trebuie urmărit. Pe treapta din mijloc, cu ventilație.

Ingredientele se pun în forma rotundă, de preferat din aceea la care i se detașează fundul. Pe tavă am pus hârtie de copt, ca să se poată scoate frumos, să nu se lipească biscuiții de tavă.

Rețeta este de la Chef Fatol Ioan.


113 views

Recent Posts

See All

Comentarios


profil.jpg

Îmi place viața, îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă familia și oamenii care au aceleași pasiuni ca mine. Îmi place să citesc, să simt cărțile, să le miros, să le răsfoiesc. Îmi plac călătoriile și îmi place tot ce ține de mâncare. Începând cu: restaurante, ingrediente, poze, rețete și continuând cu gătitul.

Abonare la noutăți 

Mulțumesc pentru abonare la noutățile Carti Gusturi Călătorii | vacante minunate, retete gustoase, cărți cu impact!

bottom of page