Ingrediente:
500 grame lapte praf
450 grame zahăr
200 ml apă
200 grame unt
60 grame de cacao
esență vanilie
puțin ulei
Laptele praf se cerne și se împarte în două boluri în cantități egale. Peste unul din boluri se cerne 60 de grame de cacao.
Untul se topește la microunde și se împarte egal în doua iar apoi se pune peste laptele praf.
Pe masa de lucru se întinde o folie alimentară și se unge cu foarte puțin ulei.
Zahărul împreună cu apa se pun într-o crăticioară la foc mic. Prima dată se pune zahărul iar apoi apa și se lasă câteva minute până când apa trece peste zahăr. Apoi se pune crăticioara pe foc și nu se amestecă, doar se măsoară din când în când temperatura, cu termometru pentru lichide. Trebuie să ajungă la 116-118 grade. Apoi se ia de pe foc.
Jumătate din acest sirop se toarnă peste laptele cu cacao şi se amestecă repede. Se amestecă bine de tot până când compoziţia devine omogenă. Apoi se întinde pe folia alimentară. Pe urmă se repetă procesul și pentru laptele praf fără cacao și se întinde peste cel negru. Dacă siropul s-a răcit, se poate încălzi un pic. Apoi se rulează ciocolata și se lasă la răcit în folie. După ce se răcește, se pune în frigider câteva ore, de preferat peste noapte. Apoi se poate tăia și servi.
Rețeta o am de la Adriana Șanta.
După preferință, în ciocolată se pot pune nuci, alune, fistic, petale de trandafir uscate și zdrobite. Se poate face și doar într-o culoare.
Comments