Dubaiul este unul dintre cele mai frumoase și distractive orașe din lume și oferă posibilități nesfârșite numeroșilor călători care merg în vacanță acolo în fiecare an. Dacă ești iubitor de muzee vei găsi în Dubai cele mai fascinante muzee, iubitorii de arhitectură o să poată fi fermecați de clădirile impresionante, iar familiile care au copii vor găsi cele mai bune parcuri și atracții din lume.
Multă vreme am evitat Dubaiul, deoarece credeam că nu o să mă impresioneze.
Am fost atât de plăcut impresionată, încât ne-am dus de doua ori și îmi doresc să mai merg de câte ori va fi posibil.
Din punct de vedere istoric, Dubai a fost la început o mică așezare pescărească. În jurul anului 1830 așezarea a fost preluată de o ramură a tribului Bani Yas din oaza Liwa condus de familia Maktoum, care se află și azi la conducerea Emiratelor.
Bujr al-Arab este un hotel impresionant cotat la 7 stele, construit pe o insula artificială. Este vizibil de la intrarea vestică în oraș, forma sa de velă fiind inconfundabilă. Se poate face un tur al hotelului și se poate lua masa acolo. Primesc copii doar la un restaurant. Restul restaurantelor din hotel sunt doar pentru adulți.
Alt loc ce merită vizitat este bazarul de aur, în care magazinele sunt aliniate unul lângă altul și bijuteriile de aur se găsesc pretutindeni de vânzare. Vizitatorii se pot bucura și de alte activități, precum safari în deșert, cu vehicule 4x4, mai ales Toyota Land Cruiser, au și scaune de copii. Este o modalitate minunată de a experimenta deșertul, din spatiul confortabil al unei masini de lux. Recomand deșertul roșu. Puteți chiar să petreceți noaptea în deșert, într-un cort tradițional de beduin. Se pot face plimbări pe cămile, tatuaje cu henna și se poate lua masa într-un sat de beduini, improvizat.
Noi am plătit pentru Deșertul roșu 328$ pentru 3 persoane.
Dubaiul a fost inițiat de șeicul Rashid și de fiul său, Sheikhul Mohammed bin Rashid al Maktoum, actualul conducător al Dubaiului și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.
Clima este tropicală și deșertică, cu precipitații puține și temperaturi cuprinse între 10°C și 50°C. Vara începe la mijlocul lunii aprilie, când temperaturile variază între 30-32 grade Celsius. Între lunile iunie – octombrie, temperatură variază între 35 – 50 grade Celsius. “Iarna” începe în noiembrie, când sunt zilele plăcute de toamnă, cu temperaturi ce variază între 22 – 30 grade. Noi am fost în mai și în octombrie. A fost perfect pentru noi. Afară erau 30-32 de grade iar în apă tot așa.
Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume și una din atracțiile de neratat din Dubai. Are o înălțime de 828 de metri și este amplasată în inima orașului. Clădirea mai este renumită și pentru lifturile cu cea mai mare viteză din lume și moscheea situată la cea mai mare înălțime, aceasta afându-se la etajul 158. Se poate vizita până la etajul 154 unde găsești cel mai înalt Lounge din lume. La baza Burj Khalifa se află una dintre cele mai mari fântâni arteziene muzicale din lume. Aceasta trimite jeturi puternice de apă până la 150 de metri înălțime și le face să danseze pe ritmul unor piese muzicale.
Am avut bilet Burj Khalifa Bubbbly sundown, până la etajul 154 și am plătit 204$ de persoană.
Palm Jumeirah este, totodată, una dintre cele mai emblematice atracții din Dubai. Insula are forma unui palmier și fiecare dintre cele 16 frunze ale insulei găzduiește hoteluri luxoase, vile frumoase, plaje curate sau alte atracții.
The View de la nivelul 52 al emblematicului Palm Tower este cel mai înalt punct de observare din Palm Jumeirah, care oferă vederi panoramice de 360 de grade ale Palm Jumeirah, Golful Arabiei și nu numai.
Cartierul Bastakia (numit și cartierul Al-Fahidi) ocupă partea estică a orașului Dubai, de-a lungul râului, iar vizitarea lui este modalitatea perfectă prin care poți cunoaște fascinanta cultură a Dubaiului.
Dubai Mall este al doilea cel mai mare mall din lume după Iran Mall. Acesta face parte din complexul Downtown (numit Downtown Dubai), adiacent emblematului Burj Khalifa și include peste 1.200 de magazine. Pe lângă magazine, mall-ul oferă vizitatorilor mai multe opțiuni de divertisment printre care: 22 de săli de cinema, 120 de restaurante și cafenele, un acvariu absolut specatculos unde se găsesc peste 300 de specii de animale, cred că este cel mai mare din lume, ca și cantitate de apă. Prețul a fost 30$ de persoană.
Dubai Dino, locul unde se găsește o fosilă autentică a unui dinozaur de peste 7 metri înălțime și multe alte atracții.
Ski Dubai este o stațiune de schi. Face parte din Mall of the Emirates prevăzută cu un munte interior care măsoară 85 de metri înălțime. Aici se găsesc 5 pârtii de dificultate diferită și o zonă de joacă de 3000 metri pătrați. Pe lângă posibilitatea de a te da cu sania, la Ski Dubai veți găsi și un tobogan, turnuri de cățărat sau o peșteră de gheață, se poate face o vizita la pinguinii prietenoși, unde poți petrece timp cu ei, in jur de 40 de minute. Se pot pune și întrebări despre ei. Prețul a fost 63$ de persoană. Am avut inclusă intrarea în parc, intrarea la pinguini și hainele de iarnă.
Dubai Frame este un observator, muzeu și monument din parcul Zabeel, care deține recordul pentru cel mai mare cadru din lume.
Grădina Miracolului Dubai este situată în districtul Dubailand și este cea mai mare grădină naturală de flori din lume, cu peste 50 de milioane de flori și 250 de milioane de plante. Parcul de 72.000 mp are o expoziție impresionantă de clădiri și structuri celebre transformate complet în exponate din flori colorate. Prețul a fost 16.5$ de persoană.
Muzeul Viitorului, cunoscut și cu numele de „muzeul viu”, este una dintre cele mai cunoscute atracții ale Dubaiului.
Construcția fără coloane de susținere este una dintre cele mai complexe structuri arhitectonice. Clădirea este formată din șapte etaje și fiecare nivel al muzeului a fost gândit să arate ca un amplu platou interactiv de filmare.
Prețul a fost 40$ de persoană.
Wild Wadi Waterpark este un parc acvatic de lângă Burj Al Arab și unul dintre cele mai impresionante parcuri de acest fel din lume. Acesta oferă turiștilor o multime de atracții. De la roller-coastere la excursii în plină viteză în subteran, surfing și carușelle ce sfidează gravitația, Wild Wadi Waterpark poate fi, pentru mulți dintre noi, cea mai captivantă experiență într-un parc tematic. Părerea mea este că cei mai fericiți aici vor fi adulții. Pentru copiii sub 10 ani nu erau foarte multe opțiuni. Sunt câteva tobogane, un lac unde se poate merge pe colac și un fel de piscina cu valuri. Prețul a fost 71$ de persoană.
Motiongate este un parc de distractii cu tematica desenelor animate. Este împărțit în mai multe zone, Hotel Transylvania, Cloudy with a Chance of Meatballs, Ghostbusters, Shrek, How to Train Your Dragon, Madagascar, Kung Fu Panda și Universal Studios. În fiecare dintre ele, copiii au ocazia să se dea în rollercoastere, cărușele și tot felul de atracții, să treacă prin povestile din desene sau să fie parte din filme 3D. Mai mult, se pot întâlni cu personajele din desene, în niște intervale prestabilite. Noua ne-a plăcut tare mult. Prețul a fost 77$ de persoană.
Green Planet este o mica grădină botanică /zoologică interioara, în care copiii și adulții pot atinge plantele și câteva dintre animale, un șarpe, viermii și gândacii. Totul este făcut foarte natural, și putem vedea păsările zburând libere peste tot și șopârle plimbându-se la fel de libere pe mijlocul culoarului. Au și un parc de joacă foarte fain. Prețul a fost 38$ de persoană.
În Dinosaur Park veți vedea o multitudine de dinozauri în mărime naturală, iar majoritatea se mișcă și scot tot felul de sunete. Puteți atinge câțiva.
În Glow Garden sunt o serie de animale sau obiecte care luminează. De aceea trebuie să-l vizitați seara, ca să vă puteți bucurați cât mai bine de spectacolul de lumini. Prețul a fost 18$ de persoană.
Atlantis, The Palm situat pe insula Palm Jumeirah din Dubai, are 5 stele și oferă o plajă privată cu nisip și vedere impresionantă la Golful Persic. Hotelul are un parc de distracții Aquaventure, fiind unul dintre cele mai mari din lume. Parcul are multe tobogane de apă palpitante, are un golf cu delfini, unde se pot atinge și poți înota cu ei. Și acvariul Lost Chambers, care include atracțiile Turnul lui Neptun şi Turnul lui Poseidon. Prețul a fost 30$ de persoană. Parcul și acvariul se pot vizita și dacă nu sunteți cazați în hotel. Pentru parc am plătit 74$ de persoană.
La delfini am avut bilet Dolphin Encounter și a costat 243$ de persoană.
Ne-am am dat în Ain Dubai, roata gigantică, de 250 m, cea mai mare roată din lume, de acest fel. Este situată în fața plajei Jumeirah Beach Residences și oferă vederi panoramice asupra coastei și orizontului orașului Dubai. Fiecare picior a-l roții ajungând la 126 de metri înălțime. Turul durează în jur de 40 de minute și puteți alege între mai multe cabine: de observare, cabine publice și cabine private. Bine-nțeles diferă și prețul. Noi am plătit 36 $ de persoană.
Am mai vizitat Dubai Safari Park, care are 119 ha și în jur de 3000 de animale. Se fac tururi printre animale cu niște autobuze mici, din care se pot observa bine animalele.
Noi ne-am cazat prima dată la Royal Central Hotel - The Palm iar a doua oară la Address Beach Resort.
Royal Central Hotel - The Palm este pe plajă, nisipul fin, intrarea lină în apă. Și mâncarea a fost bună.
Ambele mi-au plăcut dar la Address a fost mai spectaculos deoarece are o piscină infinită pe acoperiș, situată la o înălțime de 294 de metri, la etajul 77și este cea mai înaltă din lume şi oferă o vedere superbă la Insula Bluewaters, Dubai Eye, Palm Jumeirah, Jumeirah Beach Residence (JBR) şi Dubai Marina.
Ambele vizite le-am organizat împreuna cu, Cristina de la agenția românească Sejur în Dubai. De la ea am luat toate biletele pentru obiectivele turistice. Pe lângă ce am vizitat noi, mai au multe alte opțiuni.
Comments