top of page

Dulceață de păpădie

Writer's picture: Simona CiorneiSimona Ciornei

Ingrediente:


  • 365 flori de păpădie

  • 1 kg zahăr

  • 2 portocale și 2 lămâi, de preferință bio

  • 1 ½ l apă


Florile de păpădie se culeg între orele 10:00-14:00. Se culeg cu mâna şi se aleg doar cele intens colorate, pentru că sunt cele mai proaspete şi gustoase.

Se spală florile și se pun la soare să se usuce.



Se pun petalele într-o oală împreună cu apa și cu citricele tăiate bucăți. Dacă citricele sunt bio, nu este necesar să le îndepărtăm cojile. În caz contrar, trebuie curățate de coji.


Le lăsam la fiert, la foc mic, timp de o oră, amestecând din când în când. Apoi turnăm conținutul oalei într-o sită fină, presând cât putem de mult pentru a obține maximum de suc. În sucul astfel obținut, adăugăm zahărul și mai dăm în fiert 45 de minute.

Se ia spuma dacă face, se fierbe până bulbucă și se îngroașă apoi se pune în borcane bine spălate.



Rețeta originală am găsit-o pe internet, aici

135 views

Recent Posts

See All

Comments


profil.jpg

Îmi place viața, îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă familia și oamenii care au aceleași pasiuni ca mine. Îmi place să citesc, să simt cărțile, să le miros, să le răsfoiesc. Îmi plac călătoriile și îmi place tot ce ține de mâncare. Începând cu: restaurante, ingrediente, poze, rețete și continuând cu gătitul.

Abonare la noutăți 

Mulțumesc pentru abonare la noutățile Carti Gusturi Călătorii | vacante minunate, retete gustoase, cărți cu impact!

bottom of page