Ingrediente:
365 flori de păpădie
1 kg zahăr
2 portocale și 2 lămâi, de preferință bio
1 ½ l apă
Florile de păpădie se culeg între orele 10:00-14:00. Se culeg cu mâna şi se aleg doar cele intens colorate, pentru că sunt cele mai proaspete şi gustoase.
Se spală florile și se pun la soare să se usuce.
Se pun petalele într-o oală împreună cu apa și cu citricele tăiate bucăți. Dacă citricele sunt bio, nu este necesar să le îndepărtăm cojile. În caz contrar, trebuie curățate de coji.
Le lăsam la fiert, la foc mic, timp de o oră, amestecând din când în când. Apoi turnăm conținutul oalei într-o sită fină, presând cât putem de mult pentru a obține maximum de suc. În sucul astfel obținut, adăugăm zahărul și mai dăm în fiert 45 de minute.
Se ia spuma dacă face, se fierbe până bulbucă și se îngroașă apoi se pune în borcane bine spălate.
Rețeta originală am găsit-o pe internet, aici
Comments