top of page

Gulii umplute

Writer's picture: Simona CiorneiSimona Ciornei

Updated: Jun 19, 2024

Ingrediente:

8 gulii

700 gr carne tocată de porc sau pui

2 cepe

3 linguri de orez

2 linguri de făină

1 lingură de zahăr

500 ml supă de legume sau apă fiartă cu vegeta

5 linguri de ulei

600 ml suc de roșii

2 grame piper, sare, ierburi de provence, cimbru, pătrunjel


Preparare:

Spălăm guliile, le decojim, le tăiem capacul iar apoi le scobim cu grijă, astfel încât să obținem un perete cât mai subțire.

Opărim guliile în apă cu sare timp de 4 minute, le scurgem și le lăsăm să se răcească.


Umplutura:

Tocăm mărunt o ceapă și o călim în 3 linguri de ulei, adăugăm apoi carnea tocată, orezul, sarea, piperul, cimbrul. Amestecăm până se rumenesc apoi umplem guliile.

Le așezăm apoi într-o cratiță mare, adăugăm supa de legume, astfel încât guliile să fie acoperite și le fierbem 20 de minute.


Sosul:

Într-o tigaie călim o ceapă în 2 linguri de ulei, adăugăm apoi sucul de roșii, făină, 1 lingură de zahăr, sare, piper și ierburi de provence. Gustul trebuie să fie dulce-acrișor.



Punem într-un vas termorezistent sosul, pe urmă aranjăm frumos guliile și le acoperim cu folie de aluminiu. Le dăm la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade. La ultimele 10 minute rămase, scoatem folia de aluminiu. Le servim apoi cu smântână și pătrunjel proaspăt.


Recent Posts

See All

Comments


profil.jpg

Îmi place viața, îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă familia și oamenii care au aceleași pasiuni ca mine. Îmi place să citesc, să simt cărțile, să le miros, să le răsfoiesc. Îmi plac călătoriile și îmi place tot ce ține de mâncare. Începând cu: restaurante, ingrediente, poze, rețete și continuând cu gătitul.

Abonare la noutăți 

Mulțumesc pentru abonare la noutățile Carti Gusturi Călătorii | vacante minunate, retete gustoase, cărți cu impact!

bottom of page