Ingrediente:
8 gulii
700 gr carne tocată de porc sau pui
2 cepe
3 linguri de orez
2 linguri de făină
1 lingură de zahăr
500 ml supă de legume sau apă fiartă cu vegeta
5 linguri de ulei
600 ml suc de roșii
2 grame piper, sare, ierburi de provence, cimbru, pătrunjel
Preparare:
Spălăm guliile, le decojim, le tăiem capacul iar apoi le scobim cu grijă, astfel încât să obținem un perete cât mai subțire.
Opărim guliile în apă cu sare timp de 4 minute, le scurgem și le lăsăm să se răcească.
Umplutura:
Tocăm mărunt o ceapă și o călim în 3 linguri de ulei, adăugăm apoi carnea tocată, orezul, sarea, piperul, cimbrul. Amestecăm până se rumenesc apoi umplem guliile.
Le așezăm apoi într-o cratiță mare, adăugăm supa de legume, astfel încât guliile să fie acoperite și le fierbem 20 de minute.
Sosul:
Într-o tigaie călim o ceapă în 2 linguri de ulei, adăugăm apoi sucul de roșii, făină, 1 lingură de zahăr, sare, piper și ierburi de provence. Gustul trebuie să fie dulce-acrișor.
Punem într-un vas termorezistent sosul, pe urmă aranjăm frumos guliile și le acoperim cu folie de aluminiu. Le dăm la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade. La ultimele 10 minute rămase, scoatem folia de aluminiu. Le servim apoi cu smântână și pătrunjel proaspăt.
Comments