top of page

Măr copt cu mei și smochine

Writer's picture: Simona CiorneiSimona Ciornei

Updated: Jan 4, 2024


Ingrediente:

– 1 măr mare Golden

– 2 smochine

– ulei de cocos

– 1 gr Scorțișoara

– nucă de cocos

– 2 linguri mei

– 2 pahare de apă - 2 lingurițe de miere


Mod de preparare:


Meiul l-am pus cu o seara înainte la hidratat în apă cu lamaie, trebuie să treacă apa peste el. După ce s-a hidratat, l-am spălat și apoi l-am fiert în 2 pahare de apă 20 min. La final am adăugat scorțișoara.



Mărul l-am curățat de coaja, l-am scobit cu o linguriță, l-am uns cu ulei de cocos, l-am umplut cu smochinele tăiate mărunt (pot fi crude sau uscate) și l-am dat la cuptor într-un vas ceramic timp de 30 de minute la 180 de grade până s-a înmuiat puțin. Se poate face și fără să fie curățat mărul. Depinde de preferințe.



Am scos merele coapte din cuptor. Pe urmă meiul l-am amestecat cu smochinele, apoi am lăsat totul la răcit și le-am introdus în măr. La final am presarat nuca de cocos și l-am stropit cu miere de albine. Pentru decor am pus o căpșuna din dulceață.


Rețeta originală o găsiți aici



78 views

Recent Posts

See All

Comments


profil.jpg

Îmi place viața, îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă familia și oamenii care au aceleași pasiuni ca mine. Îmi place să citesc, să simt cărțile, să le miros, să le răsfoiesc. Îmi plac călătoriile și îmi place tot ce ține de mâncare. Începând cu: restaurante, ingrediente, poze, rețete și continuând cu gătitul.

Abonare la noutăți 

Mulțumesc pentru abonare la noutățile Carti Gusturi Călătorii | vacante minunate, retete gustoase, cărți cu impact!

bottom of page