Ingrediente:
– 1 măr mare Golden
– 2 smochine
– ulei de cocos
– 1 gr Scorțișoara
– nucă de cocos
– 2 linguri mei
– 2 pahare de apă - 2 lingurițe de miere
Mod de preparare:
Meiul l-am pus cu o seara înainte la hidratat în apă cu lamaie, trebuie să treacă apa peste el. După ce s-a hidratat, l-am spălat și apoi l-am fiert în 2 pahare de apă 20 min. La final am adăugat scorțișoara.
Mărul l-am curățat de coaja, l-am scobit cu o linguriță, l-am uns cu ulei de cocos, l-am umplut cu smochinele tăiate mărunt (pot fi crude sau uscate) și l-am dat la cuptor într-un vas ceramic timp de 30 de minute la 180 de grade până s-a înmuiat puțin. Se poate face și fără să fie curățat mărul. Depinde de preferințe.
Am scos merele coapte din cuptor. Pe urmă meiul l-am amestecat cu smochinele, apoi am lăsat totul la răcit și le-am introdus în măr. La final am presarat nuca de cocos și l-am stropit cu miere de albine. Pentru decor am pus o căpșuna din dulceață.
Rețeta originală o găsiți aici
Comments