Shakshuka sunt ouă în sos de roșii. Este un fel de mâncare oriental, foarte popular în Nordul Africii și în Orientul Mijlociu. Acest preparat se servește ca mic dejun în mod obișnuit sau chiar ca și cină.
* 3 roșii mari, dulci
* un ardei roșu capia
* 2 cepe albe medii
* un fir de ceapă verde
* câteva frunze de busuioc
* turmeric
* sare
* piper alb
* 3 ouă
* pătrunjel verde
Ceapa uscată am tocat-o mărunt și am înabușit-o cu apă și foarte puțin ulei, pentru câteva minute. Apoi am adăugat ardeiul tocat mărunt, roșiile (le-am băgat 3 minute în apă fierbinte, încrestate puțin, și le-am decojit) ceapa verde, sarea și piperul. Am lăsat legumele să fiarbă și să scadă la foc mic, pentru aproximativ 10 minute, până au rămas fară sos. Am adăugat turmericul și busuiocul la sfârșit.
Am pus legumele într-un vas ceramic, pentru cuptor și cu ajutorul unei linguri, am făcut în mijloc loc oului. Puteți pune toată compoziția în același vas sau o puteți face pe foc, în tigaie cu capac. Am pus oul în mijloc, am presărat pătrunjel verde și am pus compoziția în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru aproximativ 10 minute.
Las aici linkul de unde m-am inspirat.
Commentaires