top of page

Panna cotta

Writer's picture: Simona CiorneiSimona Ciornei

Este un desert italian creat acum mulți ani în nordul Italiei. În timp, a devenit o delicatesă italiană care ne-a fermecat cu aroma ei. Eu o fac destul de des, deoarece este un desert bun și ușor de făcut.


Ingrediente:


  • 1 litru smântână dulce pentru frișcă

  • 200 grame zahăr pudră

  • 1 pliculeț de vanilie

  • 10 folii de gelatină

  • 1 litru de lapte rece


Sosul de fructe:


  • 200 grame fructe de pădure

  • 50 grame zahăr


Preparare:


Pentru început punem gelatina la hidratat în laptele rece timp de 15 minute.



Turnăm smântâna, zahărul și vanilia într-o oală și le lăsam la foc mic, învârtind ușor pentru a se topi zahărul.



Când smântâna începe să clocotească, oprim focul. O lăsăm 2-3 minute, apoi adăugăm laptele cu gelatina. Le punem iar pe foc amestecând ușor, până vedem că s-a topit gelatina de tot. Nu trebuie să fiarbă, doar să se încălzească puțin, în jur de 2-3 minute. Pe urmă o luăm de foc și o lăsăm 5 minute să se răcească.


Punem smântâna caldă în pahare, apoi le ornăm cum dorim. Paharele le putem sprijini pe ceva mai tare, cum ar fi o formă de brioșe și turnăm amestecul în paharul înclinat.



Punem paharele la rece timp de 6 ore.


Putem prepara sosul până atunci sau îl putem prepara înainte de servire.

Punem fructele împreună cu zahărul la fiert. Pentru o culoare mai intensă putem adăuga și o linguriță de suc de lămâie. Lăsăm să fiarbă 5 minute, pe urmă le mixăm cu un blender vertical. Îl lăsăm să se răcească și îl turnăm în pahare peste budinca racită și întărită.


Această rețetă am învățat-o la un curs de gătit cu Șef Fatol Ioan și Șef Irina Ignat.



152 views

Recent Posts

See All

Comments


profil.jpg

Îmi place viața, îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă familia și oamenii care au aceleași pasiuni ca mine. Îmi place să citesc, să simt cărțile, să le miros, să le răsfoiesc. Îmi plac călătoriile și îmi place tot ce ține de mâncare. Începând cu: restaurante, ingrediente, poze, rețete și continuând cu gătitul.

Abonare la noutăți 

Mulțumesc pentru abonare la noutățile Carti Gusturi Călătorii | vacante minunate, retete gustoase, cărți cu impact!

bottom of page