top of page

Pavlova

Writer's picture: Simona CiorneiSimona Ciornei

După macarons, pavlova este desertul care îmi place cel mai mult. Am încercat mai multe variante, până să mă opresc la una și încă se mai poate îmbunătăți. Această rețeta este o combinație între bezeaua italiană de la macarons, o rețeta din revista good food și rețeta de la Thermomix.


Ingrediente:

300 grame zahăr

70 grame apă

110 grame albuș

1 lingurița de amidon alimentar

2 grame de ulei

hartie de copt

colorant

300 ml frișcă îndulcită (se poate și neîndulcită)

200 grame mascarpone


Pentru bezea

Pregătim siropul și spuma în același timp. Punem albușul într-un bol și mixerul lângă. Dar să fie aproape de plită, astfel încât cu o mână să putem mixa spuma și cu cealaltă să putem măsura temperatura siropului.



Siropul îl pregătim la foc mediu spre mic până ajunge la temperatura de 118 grade. Punem prima dată zahărul în crăticioară, apoi apa și le lăsăm câteva secunde până când apa acoperă tot zahărul. Punem crăticioara pe foc dar nu le amestecăm cu lingura sau ceva, lăsăm să fiarbă și din când în când măsurăm temperatura.



În momentul în care siropul a ajuns la 70 grade, simultan începem să mixam albușul la viteză maximă până se face o spumă cât mai aerată și mai stabilă. Nu oprim deloc mixerul. Când siropul ajunge la 118 grade (să nu treacă de 120 grade altfel trebuie aruncat și refăcut), începem să îl turnăm peste spuma de albuș, mixând bezeaua în continuu, 3 minute la viteză maximă. În acest timp punem și amidonul. După ce am pus siropul, ne uităm la ceas și mixam 3 minute.

Apoi împărțim bezeaua în 3 castroane. O parte o lăsam albă iar în celelalte punem câte un vârf de cuțit de colorant, roșu și verde(se pot pune orice culori)

Punem bezeaua în 3 poșuri și facem 3 forme de bezele. Una mai mare și celelalte doua mai mici.



Le punem în tava tapetată cu hârtie de copt, pe care o ungem foarte puțin cu ulei. Ne dăm un pic pe mâna cu ulei, apoi ungem hârtia.


Pentru copt

Avem nevoie de termometru de cuptor care se pune în cuptor.

Pornim cuptorul la 110 grade, pe termometrul din cuptor să arate 110 nu pe cel al cuptorului încorporat. Când termometrul arată 110 băgăm bezeaua. Apoi dăm temperatura pe 90 de grade. Aici trebuie stat un pic lângă cuptor până ajunge la 90 de grade, dați cu 10 grade mai puțin și tot așa până potriviți temperatura să fie pe 90 de grade și lăsăm la copt 3 ore. Nu trebuie deschis deloc cuptorul.

După 3 ore oprim cuptorul și lăsam bezeaua  înăuntru încă 3 ore până se usucă de tot.



Pentru cremă:

Mixam frișca bine apoi punem câte o lingură de mascarpone până se încorporează tot. Apoi transferăm crema în poș și ornăm bezeaua. Punem prima dată bezeaua mai mare pe un platou, punem un strat de cremă, apoi restul bezelelor și crema.



La final ornăm cu fructe. Se pot pune fructe peste fiecare strat de cremă. Depinde cum preferați.



137 views

Recent Posts

See All

Comments


profil.jpg

Îmi place viața, îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă familia și oamenii care au aceleași pasiuni ca mine. Îmi place să citesc, să simt cărțile, să le miros, să le răsfoiesc. Îmi plac călătoriile și îmi place tot ce ține de mâncare. Începând cu: restaurante, ingrediente, poze, rețete și continuând cu gătitul.

Abonare la noutăți 

Mulțumesc pentru abonare la noutățile Carti Gusturi Călătorii | vacante minunate, retete gustoase, cărți cu impact!

bottom of page