top of page

Thailanda

Writer's picture: Simona CiorneiSimona Ciornei

Updated: Jan 6

În Thailanda am vizitat Bangkok care este capitala și cel mai mare oraș, Udon Thani pentru a vedea lacul de nuferi roz și insula Phuket.



Am zburat din Cluj. Cluj - Istanbul 1 ora jumate, am avut escală 2 ore apoi Istanbul- Bangkok, 9 ore jumate. După 2 zile am zburat din Bangkok în Udon Thani, 1 ora și 5 minute. Aici am stat 2 nopți apoi am zburat sper Phuket, 1 oră.


În aeroport în Bangkok am aplicat pentru viza de 15 zile. A costat 2200 Thai baht și se poate plăti doar Cash. Nu sunt bancomate afară. Noi am avut dolari și am schimbat acolo. Pe urmă am scos bani de la bancomate direct în Thai baht. Am avut pe revolut cont în Thai baht și am scos așa. Se pot scoate maxim 25000 Thai baht odată și se percepe o taxă de 220 Thai baht, indiferent de suma retrasă. De la unele bancomate doar 20000 Thai baht am putut scoate.


Bangkok, orașul Îngerilor, cunoscut pe scurt ca Krung Thep în thailandeză. Orașul are printre cele mai lungi nume din lume pentru o localitate: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Am stat 2 nopți și am vizitat 4 temple, am fost la teatru, la piața de fructe și de flori. Am luat un ghid care ne-a dus la temple cu aproape toate mijloacele de transport în comun. Bangkok-ul este cel mai vizitat oraș din lume conform Global Destinations Cities Index, cel mai călduros oraș al planetei conform Organizației Mondiale de Meteorologie și orașul cu cea mai mare statuie a lui Buddha de aur din lume. Sky train a costat 17 Thai baht de persoană, barca locală 30 Thai baht de persoană iar pe canale am luat o barcă tradițională privata care a costat 500 Thai bahtde persoană.



Wat Arun sau Templul Răsăritului este un templu budist, situat pe malul vestic al râului Chao Phraya. Templul își trage numele de la zeul hindus Aruna, supranumit și zeul Soarelui. După părerea mea, este cea mai spectaculoasă construcție din Bangkok, având o arhitectură deosebită și absolut uimitoare. Probabil este cel mai fotografiat templu din Bangkok. Am plătit 100 Thai baht de persoană.



The Royal Grand Palace este un complex de clădiri și temple. Palatul a fost reședința oficială a regilor Siamului din 1782 până în 1925.

Tradiția budistă a impus construcția unui templu în apropierea palatului regal, astfel că  în 1784 a fost ridicat Templul lui Buddha de Smarald ( Wat Phra Kaew), o construcție ce adăpostește cea mai venerată și iubită statuie a lui Buddha. Am plătit 500 Thai baht de persoană.



Wat Pho sau Temple of Reclining Buddha este unul dintre cele mai importante temple din Thailanda. Templul lui Buddha Culcat există încă dinainte ca Bangkok-ul să fie numit capitală de către Regele Rama I, fiind construit peste un templu mai vechi, ce data probabil din sec. XVI-XVII.

Principala atracție a templului este Statuia lui Buddha culcat, o statuie enormă construită în 1832. Este una dintre cele mai mari statui din Thailanda ce îl reprezintă pe Buddha, având înălțimea de 15m și o lungime de 46m. Aceasta este imaginea care îl reprezintă pe Buddha intrat în Nirvana la finalul reîncarnărilor sale. Cunoscut și ca Templul lui Buddha înclinat, numele său oficial este Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram Rajwaramahawihan. Am plătit 300 Thai baht de persoană.




Wat Paknam Bhasicharoen a fost ultimul templu vizitat. Este un wat regal situat în districtul Phasi Charoen, pe râul Chao Phraya. Face parte din fraternitatea Maha Nikaya și este originea tradiției Dhammakaya. Este un templu mare și popular, susținut de membri prosperi ai comunității. Aici nu am plătit nimic.



Ne-am cazat la Eastin Grand Hotel Sathorn. L-am ales pentru ca mi-a plăcut piscina infinită și pentru că este conectat la gara Skytrain BTS Surasak prin intermediul unui Sky Bridge propriu al hotelului.



În Udon Thani am mers pentru Lacul Nong Han Kum Pavapi. „Marea de nuferi roşii” sau „Lacul cu nuferi roz” este unul dintre cele mai neobişnuite lacuri din lume. Trei luni pe an întinderea de apă se transformă într-o viziune încântătoare de flori de nufăr roz. Acest lac este cu flori doar din decembrie până în martie. Barca ne-a costat 800 Thai baht.



Ne-am cazat la Bua Daeng Homestay Resort. O pensiune frumoasă, aproape de lac. Ne-am făcut masaje tradiționale și am mâncat acolo doar mâncare tradițională thailandeză. Mâncarea a fost foarte gustoasă și ieftină. Un masaj de 90 de minute a fost 600 Thai baht. Cel mai scump fel de mâncare a fost 25 lei.



În Phuket am stat 9 nopți. Primele zile ne-am cazat la Keemala. Un hotel superb! Este o adevărată experiență să stai acolo. M-au impresionat foarte mult detaliile. Proprietatea Keemala este înconjurată de flora luxuriantă de pe dealurile cu vedere la localitatea Kamala și la Marea Andaman. Acest complex are un restaurant cu mâncare foarte gustoasă și un centru de spa și wellness, care oferă masaje terapeutice.



Plaja Kamala se află la 2 km și au transport gratuit la mare. La amiază am mâncat pe plajă, la Smile Bar. Totul a fost foarte bun și gustos.



Ultimele zile le-am petrecut la hotelul Katathani Phuket Beach Resort. L-am ales deoarce are o plajă foarte frumoasă iar marea nu se retrage foarte tare la reflux. Am văzut locuri unde se retrase și 20 de metri. La acest hotel se poate face baie pe tot parcursul zilei. La alte hoteluri marea se retrage destul de mult, astefel încât după masa nu prea se mai poate face baie. Este un hotel ok dar un pic aglomera. În fiecare seară era muzica live. Am mâncat și în hotel deoarece aveau multe restaurante și peste drum de hotel, unde era foarte bună mâncarea.



Am vizitat un sanctuar de elefanți, Elephant Jungle Sanctuary se numește. L-am ales pentru că au elefanți salvați și nu se pot călări. Noi doar am văzut cum fac baie elefanții și i-am hrănit. Am plătit 800 Thai baht de persoană.



Am făcut două excursii, ambele de o zi. Excursiile și transportul le-am luat de la Daniel Rata. Locuiește de câțiva ani acolo. Prețul unei excursii este în jur de 100 de dolari de persoană.

Prima dată am fost la James Bond Island. Turul insulei James Bond include o croazieră prin golful Phang Nga - la aproximativ 25 de kilometri nord-est de Phuket. Am admirat stânci stâncoase uimitor de frumoase care se ridică direct din mare. Am mers cu, canoe prin peșteri de calcar ale insulei Phanak și ne-am bucurat de ecosistemul unic al insulei Hong.

Apoi am luat masa în satul de pescari musulman de pe Koh Panyee, care este o altă atracție a turului. Insula James Bond este a doua cea mai populară experiență de tur din Phuket. Desigur, am încercat să imităm spotul din filmul „The Man with the Golden Gun” făcut în fața semnului James Bond Island.



A doua excursie a fost la Insulele Phi Phi. Prima oprire a fost la Plaja Maimuțelor, unde sunt o populație mare de maimuțe.



Phi Phi este considerată una dintre cele mai frumoase insule naturale din lume și face parte din Nopparattara - Parcul Național Koh Phi Phi. Koh (insula) Phi Phi este formată din șase insule, două dintre ele majore - Phi Phi Don și Phi Phi Le. Insulele sunt înconjurate de Marea Andaman. Aceste insulele tropicale sunt de vis, cu nisip alb, apă limpede, verde și albastră, palmieri eleganți și vegetație luxuriantă.

Ko Phi Phi Leh este o insulă frumoasă cu doar 6,6 kilometri pătrați. Este înconjurată de munți de calcar și stânci mari. În peștera insulei de nord-est se află Tham Viking. Tot aici este și cea mai fotografiată plajă - Maya Bay: care a fost locația filmului „Beach” în 1999 cu Leonardo DiCaprio. În zonă am și oprit să luăm masa. Pe urmă am făcut o oprire la Bamboo Island pentru baie și plajă, apoi ne-am întors la hotel.



Recent Posts

See All

Comments


profil.jpg

Îmi place viața, îmi place să mă simt bine, să fac ce-mi place, să am în preajmă familia și oamenii care au aceleași pasiuni ca mine. Îmi place să citesc, să simt cărțile, să le miros, să le răsfoiesc. Îmi plac călătoriile și îmi place tot ce ține de mâncare. Începând cu: restaurante, ingrediente, poze, rețete și continuând cu gătitul.

Abonare la noutăți 

Mulțumesc pentru abonare la noutățile Carti Gusturi Călătorii | vacante minunate, retete gustoase, cărți cu impact!

bottom of page